FAQ

FAQ (VEELGESTELDE VRAGEN)

Een aantal veelgestelde vragen hebben we hier voor je (in alfabetische volgorde) op een rijtje gezet.

Algemene voorwaarden
Hanteren jullie algemene voorwaarden?
Ja. Wij hanteren de algemene voorwaarden van de Bovag. Deze staan achterop je lesovereenkomst, maar de meest recente versie kun je terugvinden op de site van de Bovag of door rechtstreeks op de volgende link te klikken: 

Beginnersrijbewijs
Wat is een beginnende bestuurder?
Op de site van het CBR kun je hier alle info over vinden: Beginnersrijbewijs

Cadeaubon
Kan ik bij jullie ook een cadeaubon bestellen?
Heeft iemand iets te vieren en weet je niet wat je moet geven? Denk dan eens aan een cadeaubon van onze verkeersschool. Die kun je in alle prijsklassen bij ons kopen. De ontvanger kan deze bon voor alle opleidingen en trainingen bij onze verkeersschool gebruiken. Wil je iemand een cadeaubon geven? Neem contact met ons op, dan wordt dit zo snel mogelijk geregeld.

DigiD
Waarom moet ik de rijschool machtigen met DigiD?
Een tussentijdse toets of praktijkexamen kunnen we alleen bij het CBR aanvragen als je ons hebt gemachtigd met DigiD. Het is daarom noodzakelijk dat je ons, meteen aan het begin van je rijopleiding, machtigt. Als je een DigiD aanvraagt, duurt het enkele dagen voordat je die ontvangt. Je hebt hiervoor ons rijschoolnummer nodig. Dat is 1523H8.
Zie voor meer info en voor het machtigen met DigiD: DigiD

Examenplaats
In welke plaats moet ik examen afleggen als ik bij jullie ga lessen?
We bepalen in overleg met jou wat het prettigst voor je is. Examenplaatsen zijn bijv. Tiel, 's-Hertogenbosch en Schelluinen.

Faalangst
Ik heb last van faalangst. Kan ik dan tóch mijn rijbewijs halen?
Ja, dat is zeker mogelijk. Je instructeur begeleidt je en bij het CBR kunnen wij een speciaal faalangstexamen voor je aanvragen. Zie ook: Opleidingen- Personenauto.
Voor meer informatie over dit examen, kun je kijken op: Faalangst en om te zien hoe een faalangstexamen in zijn werk gaat, kun je het volgende korte filmpje bekijken: Faalangstfilm.

Gezondheid
Kan iemand met bijvoorbeeld autisme of ADHD het rijbewijs halen? Hoe zit het bijv. als ik medicijnen gebruik?
Om te mogen rijden, moet je volgens de wet 'rijgeschikt' zijn. Het CBR beoordeelt of iemand rijgeschikt is.
Iedereen die een rijexamen gaat doen, is verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. 

Zie voor meer informatie: Gezondheidsverklaring.

Deze verklaring moet worden gekocht bij het CBR. 

Op Kosten Gezondheidsverklaring & Keuring is meer te lezen over o.a. de kosten voor het aanvragen van de gezondheidsverklaring.

Het CBR bekijkt je ingevulde gezondheidsverklaring en kan informatie van artsen en het resultaat van een eventuele rijtest meewegen. 

Ontvang je bericht dat je rijgeschikt bent (of rijgeschikt voor een bepaalde tijd, of rijgeschikt onder voorwaarden), dan kunnen wij je begeleiden. Krijg je te horen dat je niet rijgeschikt bent, dan mag je helaas geen rijbewijs halen.

Let op: Heb je klachten of beperkingen (denk bijvoorbeeld aan autisme, ADHD, diabetes, enz.), geef dat dan altijd zo snel mogelijk (meteen aan het begin van je rijopleiding!) aan onze rijschool door. Vul je gezondheidsverklaring altijd naar waarheid in! Doe je dat niet, dan kan dat ernstige gevolgen hebben voor je rijbewijs of verzekering!

Inschrijven
Ik wil mijzelf graag inschrijven voor een opleiding bij jullie verkeersschool. Hoe doe ik dat?
Klik bovenaan in de balk op 'Inschrijven'. Vul het formulier in, en je wordt na ontvangst ervan zo snel mogelijk gebeld om een afspraak te maken.

Nationaliteit
Moet ik een Nederlandse nationaliteit hebben om een Nederlands rijbewijs te verkrijgen?
Nee, dit hoeft niet. Je moet wel ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente als ingezetene. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een Nederlandse of EU-nationaliteit of in het bezit zijn van een van de volgende verblijfsvergunningen:
- Type I: regulier bepaalde tijd
- Type II: regulier onbepaalde tijd
- Type III: asiel bepaalde tijd
- Type IV: asiel onbepaalde tijd type EU/EER, gemeenschapsonderdaan 

Openingstijden
Wat zijn jullie openingstijden?
In principe zijn wij bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00-20.00 uur en op zaterdag van 08.00-17.00 uur. Soms is het niet mogelijk een telefonische oproep te beantwoorden; spreek in dat geval de voicemail in, of stuur een bericht (bijv. via Whatsapp, e-mail of het contactformulier onderaan deze pagina), dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

Tijdsduur van een rijles
Hoe lang duurt een rijles en hoe vaak les ik per week?
Dat is afhankelijk van de situatie. Misschien heb je de ene keer iets minder tijd, of wil je in je vakantie juist langer of een paar keer extra rijden. Alle afspraken worden in overleg met jou gemaakt.

Vakantie of ziekte
Hoe gaat het als ik vakantie heb of ziek ben en dus niet kan lessen?
Geef, als een les niet kan doorgaan, dit altijd zo snel/vroeg mogelijk aan ons door, anders is het mogelijk dat wij de kosten voor de gereserveerde lestijd aan je doorberekenen. Neem altijd zelf weer contact met ons op voor het maken van een nieuwe afspraak als je na je vakantie weer wilt gaan lessen en hiervoor nog geen afspraak hebt gemaakt, of als je hersteld bent na een ziekteperiode.

Heb je nog andere vragen? Wij beantwoorden ze!

Neem contact met ons op en we reageren zo snel mogelijk.
Share by: